Vesti Zaštita od nasilja

MODS istaknut u Ignite Philanthropy biltenu za doprinos zaštiti dece od SEZ

U okviru Ignite Philanthropy kvartalnog biltena pod nazivom Ignite Sparks, istaknuta je Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) u okviru rubrike ‘Spotlight on Impact’.

MODS je realizovao projekat „BEZBEDNO PUTOVANJE – Zaštita dece od seksualne eksploatacije i zlostavljanja“, u saradnji sa Zaštitnikom građana Republike Srbije i Privrednom komorom Srbije, koji je rezultirao potpisivanjem Deklaracije o posvećenosti prevenciji i zaštiti dece od seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja u kontekstu turizma i putovanja.

Potpisivanje ove deklaracije predstavlja značajan korak napred ka osiguranju bezbednosti i dobrobiti dece u turističkoj industriji, a potpisali su je Privredna komora SrbijeYUTA (Nacionalna asocijacija turističkih agencija), HORES (Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije) i MODS. Potpisnici su se obavezali na implementaciju mera i regulativa koje će osigurati nultu toleranciju prema seksualnom zlostavljanju i iskorišćavanju dece.

Ignite Philanthropy

Ignite Philanthropy je posvećen okončanju nasilja nad decom širom sveta. Njihova vizija je svet u kojem je nasilje nad decom iskorenjeno i gde deca i mladi ostvaruju svoja prava, oblikuju svoju budućnost i žive u miru.

Njihova nova strategija za period 2024-2029 pokazuje ambiciju da se pozabave strukturnim pokretačima nasilja nad decom i da se izvrše sistemske promene potrebne za njegovo okončanje. Ključ njihovog pristupa je podrška naporima njihovih partnera, posebno onih na terenu koji se najjače zalažu za transformacione promene.