Ambasadori

anastanic---mala
Ana Stanić, pop pevačica, producent i kompozitor

„ Postala sam ambasador MODS-a jer sam svesna da se teška situacija u kojoj živimo prvenstveno loše odražava na decu, a kao majka jednog malog dečaka na to sam naročito osetljiva. Osim toga, ispunjena sam i srećna kada mogu da dam bilo kakav doprinos humanom i velikom cilju, kao što je dobrobit naše dece.“

radovic
Aleksandra Radović, pop pevačica i kantautor

“Drago mi je što ću biti u prilici da pomognem deci u Srbiji i na ovaj način. Decu treba čuvati, negovati i paziti. Deca su naša budućnost i svakako da bi država morala a i mi sami, da obratimo mnogo više pažnje na to kako i gde nam deca rastu, koliko pažnje se posvećuje njihovom mentalnom zdravlju i koliko se uopšte trudimo da ih zaštitimo.“

vasil
Vasil Hadžimanov, džez pijanista i kompozitor

“S obzriom na to da sam i sam otac šesnaestogodišnje devojčice, često razmišljam o tome šta mogu da učinim da njeno odrastanje bude što srećnije i bezbrižnije, zbog čega se često zapitam šta je sa ostalom decom u Srbiji, posebno onom koja nemaju uslove neophodne svakom detetu kao što su ljubav, pažnja i materijalna sredstva. Zato sam rado prihvatio Poziv da budem ambasador Mreže organizacija za decu Srbije i iskoristim svoju popularnost kako bih učinio vidljivima i one koji se bore za prava dece i čine sve da njima bude bolje.”

Natasa
Nataša Kovačević, košarkašica KK Crvena Zvezda

“Počastvovana sam činjenicom da su me ljudi iz Mreže organizacije za decu Srbije pozvali da budem njihov ambasador. Vrednosti za koje se zalaže Mreža su zaista plemenite i svojim angažovanjem ću se maksimalno potruditi da ova organizacija koja se bavi zaštitom prava dece uspešno ostvaruje svoje ciljeve. Ja sam imala divno detinjstvo i svesna sam koliko je to važno za pravilan razvoj svake osobe. Zato osećam veliku potrebu i imam želju da se na svaki način borim da deca Srbije odrastaju bezbedno, budu zaštićena od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i bilo kakvog oblika nasilja, ali i da ostvaraju prava na kvalitetno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu. Sigurna sam da ako uspemo da obezbedimo bolje detinjstvo našoj deci da će to biti ulaganje u našu bolju budućnost.”

filip-filipovic
Filip Filipović, vaterpolista reprezentacije Srbije

“Drago nam je što postoje organizacije kao što je MODS koje se bave pravima dece u Srbiji i koje se staraju o njihovoj dobrobiti i brinu da naša deca imaju što srećnije i bezbrižnije detinjstvo. Smatram da je to obaveza, ne samo njih, već svih nas i zato smo se rado odazvali kada su nas pozvali da snimimo spot „Tim za pobedu“, jer smo svim srcem uz decu Srbije.”

pjetlovic
Duško Pijetlović, vaterpolista reprezentacije Srbije

“Svesni smo da smo kao sportisti uzori mladima u Srbiji i zato želimo da im pokažemo svojim angažovanjem da nikada ne bi trebalo da zaborave na decu i njihove potrebe, da im pomažu koliko i kad mogu i da podstaknemo i druge da se priključe i učestvuju.”

prlainovic
Andrija Prlainović, vaterpolista reprezentacije Srbije

“Veoma nas je obradovalo kada nas je MODS pozvao da uradimo spot „Tim za pobedu“, jer smatramo da bi i u svakodnevnom životu trebalo da se ponašamo kao tim, da sarađujemo sa decom, da čujemo šta ona misle, da ih poštujemo i potrudimo se da im obezbedimo srećno detinjstvo u kome će rasti.”

gocic
Živko Gocić, vaterpolista reprezentacije Srbije

“Svima nam je dobro poznata izreka da „na deci svet ostaje“ i to je ono što nas je najviše vodilo kada smo učestvovali u snimanju spota „Tim za pobedu“. Deca su danas mali ljudi, ali sutra će biti na našim mestima, takmičiti se u sportovima, sticati neka nova znanja, voditi ovu zemlju i ako želimo sebi i njima srećnu budućnost moramo im obezbediti srećnu sadašnjost.”

aleksic
Milan Aleksić, vaterpolista reprezentacije Srbije

“Bila nam je velika čast da učestvujemo u spotu „Tim za pobedu“, jer smo želeli da pokažemo deci da su najbolji među sportistima Srbije uz njih i da im na neki način damo do znanja da svojim trudom i radom mogu i oni biti među najboljima. Nadamo se da će ih ovo inspirisati da gledaju napred i da se bore, kao što se mi borimo za pobedu svakoga dana.”

petrovic
Uroš Petrović, pisac

„Borim se oduvek, na svoj način, za to da uspavano društvo prepozna i podrži dragoceni usud detinjstva. Ako se dečja razigranost duha na bilo koji način sputava, deci opada raspoloženje, kreativnost i interes za nova saznanja, što sasvim izvesno izaziva porazne i dugoročne posledice. Umovi dece nisu puki trapovi za plodove koje drugi biraju, već su oni bašte koje s radošću čekaju da se na svoj način rascvetaju. To će učiniti samo ukoliko rastu i obrazuju se u okruženju u kojima se uvažavaju. Detinjstvo je najvažniji deo svačijeg života, i tužno je što to uglavnom shvate tek vremešni mudraci, kada se osvrnu unazad. Svima bi nam bilo malo bolje i pametnije da pažljivije oslušnemo glas najmlađih, kategorije koju smo u magnovenju ubrzane današnjice smestili na margine zbivanja.“

piale
Stevan Piale, glumac

„Posebna mi je čast da budem član ovakve ekipe i ambasador MODS-a, jer mi se i na ovaj način, pored pozorišta, pružila prilika da pokažem svoju ogromnu ljubavi prema deci, da mogu, hoću i umem da se borim za njihovu sreću i bolju budućnost. Svestan sam koliko dece širom sveta i u Srbiji pati zbog siromaštva, gladi, zlostavljanja i bolesti i želim da im pomognem, ne samo svojim radom u pozorištu, već i promovisanjem njihovih prava. Iz svog glumačkog iskustva znam kakvo je uživanje kada vaš trud bude nagrađen osmesima dece i zato sam odlučio da podržim misiju MODS-a.“