Vesti

Održana peta radionica Društvene laboratorije

D-Care Lab Mesto gde nastaju ideje za promene koje donose dobro deci

U Beogradu je 14. septembra 2021. godine održana peta radionica Društvene laboratorije za kvalitetniji život porodica i dece sa teškoćama u razvoju u organizaciji MODS-a i Play centra.

Na radionici su učestvovali: Savez MNRO SrbijeMNRO IvanjicaUdruženje „Na pola puta“Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG , Dečiji centar Zaječar Play Centar Novi Sad.

Radionice Društvene laboratorije pružaju podršku za primenu principa socijalnog preduzetništva udruženjima za decu i roditelje u razvoju ideja i dizajniranju usluga za kvalitetan život dece (koja se suočavaju sa brojnim i složenim problemima) u porodici.

Na radionici su kolege iz kompanije Clarivate, Milica Stojković i Marko Damjanović, upoznali učesnike sa tim kako se argumentovano predstavlja ideja zainteresovanim stranama i predstavili su metode koje mogu da pomognu u testiranju ideja kako bi povećali šanse za uspeh svoje ideje.

Program radionica se realizuje u okviru projekta „D-Care Labs“ koji se sprovodi u 10 evropskih država u okviru EU Interreg Dunavskog transnacionalnog programa uz stručnu podršku iskusnih evropskih inovacijskih i inkubacijskih organizacija/programa.

#DCareLabs #Interreg #DanubeTransnationalProgramme #socialinnovation