Vesti

Evropska komesarka Marijan Tajsen: Ulaganje u decu se isplati samo od sebe

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) organizovala je međunarodna konferencija “Ulaganje u decu – dobrobit za svu decu”, zajedno sa saradnicima iz Eurochild-aTima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) i UNICEF-a.

Brojni gosti, važne zvanice i poruka evropske komesarke

Konferenciji su prisustvovali gosti iz 21 evropske države, a među govornicima su bili Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i predsednica Saveta za prava deteta Vlade Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavnici UNICEF-a, Eurochild i SIPRU tima, dok je svoju snimljenu izjavu za konferenciju poslala i Komesarka za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju Marijan Tajsen koje je rekla da se briga o deci  praktično sama otplati:

Za manje od deset godina našem društvu se u potpunosti vrati investicija. Uporedite to sa vremenom otplate od 40 godina za jedan put. Ukoliko brinete za decu, investirajte u njih. U Beogradu ili Briselu, delimo isti stav da ni jedno dete ne treba da bude siromašno ili isključeno iz društva. Zato podržavam vaš cilj: investiranje u blagostanje i budućnost sve dece“, napomenula je Marijan Tajsen.