Članice MODS-a Vesti

Zlatiborski krug: Održane prve radionice za volontere u okviru projekta „Most“

U Čajetinskoj biblioteci su 23. i 24. februara, održane prve dve radionice obuke za volontere, u okviru projekta „Most“ – Savetovalište za mlade sa problemima u ponašanju. Učesnici obuke su bile učenice osnovne i srednje škole u Čajetini.

Jedna od važnih aktivnosti u projektu „Most“ je obuka mladih volontera o vršnjačkoj edukaciji, o podršci mladima sa problemima u ponašanju i promociji života bez nasilja. Planirano je 4 radionice, a prve dve je pohađalo 20 učesnica. Tokom ova dva dana, učesnice su upoznate sa projektom i njegovim ciljevima i radom Savetovališta za mlade sa problemima u ponašanju u Čajetini.

Učesnice su u teorijskom i praktičnom radu obrađivale teme kao što su: Asertivna komunikacija kao mehanizam prevencije i rešavanja agresivnog i problematičnog ponašanja, Stereotipi i predrasude, Diskriminacija, Razumevanje svojih i tuđih potreba kao osnova za razumevanje ponašanja drugih…

Izveštaj realizatora pokazuje visok nivo zadovoljstva organizovanom obukom. Ekipa lokalne televizije je napravila izveštaj o realizovanoj obuci, a naredne dve radionice su planirane za mart.

Ovaj projekat se realizuje u okviru programa „PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu”, koji zajednički sprovode agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji – UNOPS, UNICEF, UNFPA i UNEP, u saradnji sa Vladom Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Izvor: Zlatiborski krug