Finansijska podrška Obrazovanje Socijalna zaštita Vesti Zaštita od nasilja

Razgovor o aktuelnim zakonskim regulativama na sastanku tematske grupe MODS-a

Juče smo u prostorijama NARNS-a (Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije) održali sastanak tematske grupe „Socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva“. Razgovaralo se o aktuelnim zakonskim regulativama, o Zakonu o socijalnoj zaštiti, Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom, Zakonu o pravima deteta i zaštitniku prava deteta. Diskusija se kretala u smeru određivanja stava i pravca delovanja MODS-a u odnosu na postojeće i predložene zakonske predloge,  pričalo se o tome koje zakonske odredbe treba menjati/dopuniti.

DSC_0619

Organizacije članice koje su prisustvovale sastanku su: Praxis; Centar za prava deteta; MDRI-S, Centar za integraciju mladih, Play centar Novi Sad, GriG, Prijatelji dece Srbije a koordinator ove tematske grupe je Marko Milanović iz organizacije IDEAS.

DSC_0642

DSC_0647

Nakon sastanka, dogovoreni su  prioritetni zahtevi i inicijative koje treba uputiti Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a o kojima će se  i na predstojećim okupljanjima organizacija članica MODS-a dodatno razgovarati.