Članice MODS-a

Održana humanitarna prodajna izložba fotografija sa konkursa „Svet kroz naš objektiv“

Na Zlatiboru je, u sredu 19. jula, održana prodajna izložba fotografija sa fotokonkursa „Svet kroz naš objektiv“. Konkurs je raspisalo udruženje Zlatiborski krug, sa Dnevnim boravkom za decu sa smetnjama u razvoju  „Zračak“, a učestvovali su korisnici organizacija i udruženja za osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju u Srbiji. Konkurs je raspisan u dve kategorije, Priroda i Ljudi.

Proces glasanja se odvijao na društvenoj mreži Facebook, gde su, na stranici Zlatiborskog kruga, bile postavljene fotografije svih učesnika. Nagrađeni su autori fotografija sa najvećim brojem glasova – lajkova, a pošto je pristigao veliki broj kvalitetnih fotografija, organizator je dodelio i specijalne nagrade u obe kategorije.

Zlatiborski krug, tradicionalno, u sve svoje akcije uključuje čitavu lokalnu zajednicu, pa su i ovaj put lokalna preduzeća i pojedinci dali svoj doprinos u organizaciji humanitarne prodajne izložbe svih pristiglih fotografija. Kulturni centar Zlatibor je obezbedio prostor za izložbu, preduzeće Gold Gondola je učestvovalo u obezbeđivanju polaroid fotoaparata za dobitnike prvih nagrada, poznati lokalni fotoamateri Svetlana Blagojević i Žarko Pantović su poklonili svoje fotografije prirode za prodaju, lokalna pesnikinja Mirjana Ranković Luković je poklonila svoje knjige za dobitnike 2. i 3. nagrade u obe kategorije i dobitnike 5 specijalnih nagrada organizatora. Akciju su pomogli i preduzeće Gigatron, Foto studio „Nikić“, cvećara iz Čajetine i TV Čajetina.

Na konkursu su učestvovali korisnici organizacija iz Kikinde, Valjeva, Kladova, Užica, Leskovca, Čajetine i Beograda. Na otvaranje izložbe i dodelu nagrada su došli korisnici HO „Dečije srce“ Beograd, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju za decu i mlade Užice, a domaćini su bili korisnici Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine. Prisutna je bila i osmogodišnja Marta Pavlović iz sela Šljivovica, opština Čajetina, koja boluje od cerebralne paralize i čijem lečenju i daljem školovanju je namenjen sav prihod od prodaje fotografija. U prijatnoj i radosnoj atmosferi gosti i domaćini su se družili, a delić atmosfere su zabeležili snimatelji TV Čajetina.

Izložba je trajala čitavog dana, a posetili su je mnogobrojni stanovnici i gosti Zlatibora, koji su svojim dolaskom doprineli uspehu ove akcije i ideji humanosti i solidarnosti.

Izvor: Zlatiborski krug