Socijalna zaštita Vesti

Održana četvrta radionica Društvene laboratorije

D-Care Lab Mesto gde nastaju ideje za promene koje donose dobro deci

U Beogradu je 19. avgusta 2021. godine održana četvrta radionica Društvene laboratorije za kvalitetniji život porodica i dece sa teškoćama u razvoju u organizaciji MODS-a i Play centra.

Na radionici su učestvovali: Savez MNRO SrbijeMNRO IvanjicaUdruženje „Na pola puta“Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG , Dečiji centar Zaječar, i Play Centar Novi Sad.

Radionice Društvene laboratorije pružaju podršku za primenu principa socijalnog preduzetništva udruženjima za decu i roditelje u razvojuideja i dizajniranju usluga za kvalitetan život dece (koja se suočavju sa brojnim i složenim problemima) u porodici.

Na radionici su prisustvovali i specijalni gosti iz kompanije Clarivate  Srbija, Marko i Marijana, koji su upoznali učesnike sa procesom kako kompanije generišu nove ideje i koju metodologiju koriste.  

Program radionica se realizuje uokviru projekta „D-Care Labs“ koji se sprovodi u 10 evropskih država u okviru EU Interreg Dunavskog transnacionalnog programa uz stručnu podršku iskusnih evropskih inovacijskih i inkubacijskih organizacija/programa.

#DCareLabs #Interreg #DanubeTransnationalProgramme #socialinnovation