Vesti

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu počeo sa radom

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu počeo je sa radom, a građani mogu da prijave zloupotrebu interneta i ugrožavanje bezbednosti dece na internetu na broj telefona 198-33.

Građani mogu da prijave zloupotrebu interneta i ugrožavanje bezbednosti dece na internetu na broj telefona 198-33, slanjem mejla na adresu bit@mtt.gov.rs ili putem elektronske prijave na portalu pametnoibezbedno.gov.rs.

Pokretanje Nacionalnog kontakt centra najavljeno na konferenciji povodom Dana bezbednog interneta

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu, pokrenulo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, na osnovu Uredbe o zaštiti i bezbednosti dece prilikom korišćenja novih tehnologija.

„Time što smo uspostavili ovaj kontakt centar preduzeli smo i preventivne mere, kako problem bezbednosti dece na internetu ne bi eskalirao. Postojanje jedinstvenog mesta za savete i prijavu bilo je neophodno i kako bi i deca i roditelji, nastavnici i svi drugi, na jednom mestu mogli da saznaju sve što ih zanima o ovoj temi, odnosno da prijave bilo koji problem koji uoče, a tiče se zaštite i bezbednosti dece na internetu„, istakla je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Dan bezbednog interneta

U radu centra uključeni su i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i Republičko javno tužilaštvo.