Različak Vesti

MODS i Različak pozivaju decu da nacrtaju strip priču

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) osmislila je novi literarni konkurs za decu. Prošle godine smo tražili ideju za našu maskotu i izabrali smo da to bude Različak. Ovog puta Različak ima malo drugačiju ulogu… Glavnu, i to kao strip junak u dečijoj priči. 🙂 

Pozivamo decu uzrasta od 5 do 10 godina da osmisle svoju priču, puste mašti na volju i nacrtaju strip priču koja u sebi ima našu maskotu, Različka. Vrlo je značajno da u priči bude prikazano jedno od najvažnijih dečijih prava – pravo na igru. Radove slati na office@zadecu.org, do 20. jula. 

Nakon završetka konkursa, stručni žiri će pregledati radove i izabrati 3 najbolja koja će dobiti nagrade od naših partnera iz Kluba prijatelja – kompanije Pertini toysCineplexx, Bambi i Koba Yagi.

Zašto Različak, zašto strip i zašto svi?

Naš junak zapravo nosi poruku da različitosti među decom nisu nešto drugačije i čudno, već da su one dragocene, i kvalitet koji spaja decu. 

Ovim konkursom želimo da damo priliku svakom detetu da iskaže svoje viđenje šta za njega predstavlja igra, ali i da se setimo da svako dete ima pravo na igru i pozovemo i decu koja nemaju prilike da se svakodnevno igraju, jer im je igra usled različitih životnih okolnosti sa kojima se suočavaju, uskraćena.