Vesti

MODS na Puzijadi u Pirotu: Da roditelji znaju da uvek imaju podršku

Udruženje građana Roditelj Pirot u okviru Lokalnog plana akcije za decu organizovalo je manifestaciju „Zdrava hrana od prvog dana“. Tim povodom roditelji su imali priliku da posete radionice o dojenju i o montiranju dečjih auto sedišta koje su u holu Doma kulture održali stručni saradnici, ali i da indirektno učestvuju u centralnoj manifestaciji – Puzijadi.

Radionicu o dojenju održala je Bojana Kovačević Grasimovska iz Udruženja Roditelj Bačka Palanka, koja je istakla značaj majčinog mleka, najbolje hrane za bebu i kako je vrlo važno podići svest kod majki da treba da doje svoju decu od prvog dana i da ne treba pribegavati veštačkom mleku.

I MODS podržao Puzijadu

Po završetku radionica, a povodom obeležavanja Svetske nedelje dojenja na trgu ispred Doma kulture održana je prva Puzijada u kojoj je učestvovalo 11 beba. Ovu manifestaciju podržala je Mreža organizacija za decu Srbije ispred koje je direktor organizacije, Saša Stefanović, istakao značaj organizovanja ovakve manifestacije kao i to koliko ona može da pruži roditeljima.

Ovo je prilika da se skrene pažnja javnosti na problem roditeljstva i da je vrlo važno da roditelji znaju da nisu sami. Treba da znaju da uvek neko misli na njih, kroz podršku porodici i deci kako finansijsku tako i u uslugama. Ova manifestacija je prilika da se pošalje lepa slika Srbiji da treba da učimo svi zajedno da naša deca odrastaju i da se trudimo da sva deca dobiju jednaku šansu za vrtiće, za školu, za edukaciju…„, rekao je Saša.