Vesti

UNICEF-ov izazov na društvenim mrežama

UNICEF podseća da preporučene mere fizičke izolacije daju najbolje rezultate u borbi protiv COVID-19 epidemije, ali donose i promene u rutinama za sve članove porodice. Ovih dana deca provode više vemena kod kuće, a zbog toga i roditelji/staratelji mogu da osećaju dodatni pritisak i odgovornost da organizuju dnevne aktivnosti sa njima. Zato zajednička igra može da pomogne i njima i deci. Deca će se osećati sigurnije u doba neizvesnosti, lakše će obraditi zbunjujuće informacije, zbližiće se sa roditeljima i uvećaće svoje kapacitete i veštine za buduće izazove u životu.

KUTAK ZA IGRU

Na linku: https://www.unicef.org/serbia/kutak-za-igru  možete da pronađete predloge za igru kod kuće koje je UNICEF pripremio. Stranica će svakodnevno biti  osvežavana novim predlozima.

IZAZOV

UNICEF poziva da i roditelji/staratelji podele svoje video-snimke i fotografije i pokažu kako se zajedno igraju kod kuće. Da biste se priključili “izazovu”, potrebno je da snimak ili fotografiju objavite na svojim društvenim mrežama (fejsbuk, tviter ili instagram) koristeći obavezni hashtag #KutakZaIgru i #LearningAtHome i da tagujete @unicefsrbija, da bi UNICEF mogao da vidi objave.

 Ostanimo kod kuće, igrajmo se i inspirišimo jedni druge!