Vesti

U organizaciji Centra za decu i omladinu iz Vrnjačke banje održana informatička olimpijada

U maju mesecu su učenici osnovnih škola iz Raškog i Rasinskog okruga učestvovali na informatičkoj olimpijadi koja se održala u Gimnaziji u Vrnjačkoj banji. Takmičenje je održano 12. maja 2018. a učenici i učenice iz ukupno 10 škola su odmeravali svoje znanje iz informatike, od čega sedam ekipa sa po tri takmičara u programiranju WEB sajtova. Ovo takmičenje organizovao je Centar za decu i omladinu Vrnjačke Banje, a podržano je od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Tehničku podršku u organizaciiji takmičenja je pružila Gimnazija Vrnjačka Banja ustupanjem kabineta za informatiku za realizaciju takmičenja.

takmicenej 2

Gimnazija Vrnjačka banja, mesto održavanja takmičenja

Informatičko znanje učenika koji su pristigli iz OŠ „Sutjeska“ iz Raške, OŠ “Nada Popović“ i „Dragomir Marković“ iz Kruševca, „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Brusa, „Aca Aleksić“ iz Aleksandrovca, „Živadin Apostolović“ iz Trstenika i Osnovne škole „Mladost“ iz Vrnjačke Banje ocenjivao je i bodovao Vladimir Kraguljac, asistent informatike na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam uz podršku asistentkinje Marine Čeperković, profesor informatike u Gimnaziji. Vladimir je izrazio zadovoljstvo pokazanim znanjem učesnika takmičenja i naglasio da je informatičko znanje značajno ako ne za budući životni poziv mladih takmičara, a ono za neki dodatni posao ili hobi.

Sastav i rezultata prvoplasiranih ekipa izgleda ovako: prva nagrada pripala je Trsteničanima ( 51 poen) – Veljku Đorđeviću, Aleksandru Simiću i Mlađanu Simiću čiji je profesor Vladan Čolić iz OŠ „Živadin Apostolović“; drugo mesto (44 poena) osvojio je Luka Živkoviću, Đorđe Milićeviću i Luka Pašiću sa profesorom Dušanom Živadinovićem iz OŠ „Nada Popović“ iz Kruševca, a treće mesto (42 poena) su osvojili Mina Milojević, Tadija Roglić i Danilo Tomović iz OŠ „ Sutjeska“ iz Raške sa profesorkom Danijelom Milojević. Četvrto mesto osvojila je OŠ „Mladost“ iz Vrnjaca osvojivši 23 boda, slede učenici Osnovnih škola iz Kruševca, Brusa i Aleksandrovca.

Valentina Krstić sa pobedničkom ekipom iz Trstenika

Valentina Krstić sa pobedničkom ekipom iz Trstenika

Dodela diploma i nagrada upriličena je u pansionu „Vuk“ gde su takmičari sa svojim profesorima imali organizovan ručak, a takođe su obezbedili i poklon vaučere za nastavnika. Nagrade (računarska oprema i tableti) najboljim takmičarima uručila je Valentina Krstić, koordinatorka Centra za decu i omladinu koja je i najzaslužnija za uspešnu organizaciju Informatičke olimpijade.