Vesti

Globalni Dizajnaton – Život na zemlji

U subotu, 3. novembra, od 10 do 17 sati, u prostorijama Impact Hub-a (Makedonska 21) deca uzrasta od 9 do 16 godina, pomoću novih tehnologija, dizajniraće kreativna ekološka rešenja na temu „Život na Zemlji“, koja predstavlja petnaesti po redu među ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih Nacija.

Prijave za prvi Dizajnaton su otvorene sve do 25. oktobra, a roditelji dece koja žele da učestvuju u ovom jedinstvenom događaju potrebno je da popune upitnik koji mogu pronaći na ovom linku https://bit.ly/2P0U1JL. Dodatne informacije se mogu dobiti na 064 138 96 16 ili na designathonserbia@gmail.com.

Globalni Dečji dizajn maraton – Dizajnaton“ (Global Children’s Designathon) istovremeno se dešava u 30 zemalja, a ove godine će se prvi put održati i u Beogradu. Među 1000 mališana iz čitavog sveta, ovog puta naći će se i pedesetoro dece iz Srbije.

U okviru uvodnog panela Globalnog Dizajnatona koji organizujemo u saradnji sa Inspiring Girls Srbija deca će imati prilike da se upoznaju sa inspirativnim ženama iz različitih oblasti (elektrotehnika, industrijski dizajn, programiranje) i da sa njima razgovaraju o profesijama budućnosti.

Zatim ćemo na Dizajnatonu raditi u malim timovima kreativna eko rešenja pomoću Designathon elektro kit-a, programiranja sa Micro bitom i različitim kreativnim i reciklažnim materijalima. Veliku pomoć će pružiti naši Edu heroji – edukatori iz oblasti ekologije i održivog razvoja, novih tehnologija i dizajna koji će raditi s decom. Veliku podršku nam ovde pruža WWF Srbija i JCI Beograd

Po završetku Dizajnatona, deca će svoja rešenja imati priliku da predstave pred stručnim žirijem koji čine osobe iz sveta obrazovanja, održivog razvoja, društvenog preduzetništva, privatnog, IT sektora i medija, nakon čega će biti nagrađena tri najbolja eko rešenja.

Designathon Works Ⓡ je edukativni program iz Holandije koji podstiče razvoj preduzetničkih veština dece uzrasta od 7 do 18 godina s ciljem kreiranja inovativnih ekoloških rešenja strukturiranih oko UN globalnih ciljeva održivog razvoja pomoću novih tehnologija.

Donator događaja je Addiko Bank Srbija, a realizuje se u saradnji sa partnerima iz različitih oblasti Podsticanje zapošljavanja mladih – GIZ YEPWWF Srbija JCI Beograd Inspiring Girls Srbija Impact Hub Belgrade Kliker – it centar za decu Smart Robotics Dexy Co Kreativni centar Pertini ToysBeofruit i Planera uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Inovacije i tehnološki razvoj, medijsku podršku Internet portal RTS-a i podršku Designathon Works globalne mreže.

Organizator ovog događaja je Kid Hub. Više o Kid Hub-u pogledajte nwww.designathon.rs

Saopštenje možete pogledati na sledećem linku: Saopštenje KID HUB