Vesti

Održana prva donatorska trka beba puzalica „123 puziSADA“

Prva trka beba puzalica „123 puziSADA“ održana je na Međunarodni dan pešačenja, 15. oktobra, u porodičnom Tržnom centru Stadion na Voždovcu, koji je prvi u Srbiji otvorio parking mesta za porodice i kutak za mame i bebe.

Jedina trka koja se prelazi četvoronoške, puzeći, predstavljala je pravu zabavu za celu porodicu. U celom svetu se organizuju trke beba puzalica, takozvane „puzijade“ ali „123 puziSADA“ je jedinstvena i prva trka beba donatorskog karaktera sa višim ciljem od same zabave. U veseloj atmosferi mame i tate mamile su bebe mobilnim telefonima i raznim igračkama. Centar za kreativni i održivi razvoj „Misturafina“ organizovao je trku u cilju podizanju svesti i uključivanja majki u akciju doniranja Mreži organizacija za decu Srbije.

Puzijada, oktobar, TC Stadion

MODS uvek može da se osloni na svoj Klub prijatelja – uvek su tu da daju nagrade i izmame osmehe

Bebe, mame i tate su se prvo raspevale uz hor Dečijeg kulturnog centra sa dirigentom Snežanom Despotović (RTS), koji je otvorio ovu veselu manifestaciju, a potom su se i zagrejali uz fitnes instruktora iz „NONSTOP teretane“, jedine u Srbiji radi 24h i promoviše koncept vežbanja majki i dece. Pobednici su bili Vasilije, Minja i još jedan Vasilije, ali su nagrade od donatorskih partnera iz Kluba prijatelja svoj deci dodelili Bambi, Pollino i TC Stadion.

U celu trku se uključila i kompanija Proactive management consulting koja je donirala puziodrom, meku podlogu za puzanje, na kojoj se i odigralo čitavo takmičenje kao i medalje za pobednike i ostale učesnike i učesnice.

Puzijada, oktobar, TC Stadion

Trka je održana zbog dece i „Različka“, prve srpske maskote Mreže organizacija za decu Srbije (MODS) te je donatorskog tipa radi prikupljanja sredstava za nastavak proizvodnje ove igračke, koja simbolizuje prava deteta i misiju preko 80 organizacija članica koje se u Srbiji bore za unapređenje položaja i poboljšanje kvaliteta života dece u Srbiji čiji su trud prepoznale nekolicine porodica koje su donirale i zauzvrat dobile svog, jedinstvenog Različka.

*** VIDEO – Kako su se bebe zagrejale, koja je dopuzala prva, a kojima je start bio najzanimljiviji 

Puzijada, oktobar, TC Stadion

Ovo je tek prva trka beba… MODS dobija sve veću podršku roditelja

Majka sam troje dece, i uvek se rado odazivam donatorskim akcijama koje za cilj imaju poboljšanje života dece u Srbiji. Izuzetna mi je čast što sam pored dobre zabave uspela i da doprinesem razvoju maskote „Različak“ i MODS-a“, rekla je Melanie Kovačević, čiji je sin Sergej bio među najveselijim i najbržim bebama puzalicama. U prijatnoj atmosferi mame i tate istakli su da su presrećni što je organizovana trka beba i da će nastojati da i u budućnosti podrškom Mreži omoguće bolju budućnost za svu decu u Srbiji.

Puzijada, oktobar, TC Stadion

Misija MODS-a je i smanjenje siromaštva dece, dostupno kvalitetno formalno i neformalno obrazovanje, kvalitetna zaštita, bezbedno odrastanje i zaštita od zlostavljanja, zanemarivanja, iskorišćavanja i nasilja, kao i adekvatnije planiranje i transparentnije trošenje budžeta za decu, za stvaranje i razvijanje inkluzivnog društva.

Više fotografija možete naći na našoj Fejsbuk stranici.