Članice MODS-a

„Umetnost i dečja prava“- novi projekat Play centra

Umetnost i dečija prava je novi projekat koji je Centar za razvoj potencijala dece i mladih „Play“ počeo da sprovodi, u saradnji sa Novosadskim dečjim kulturnim centrom – kulturnom stanicom Mlin i uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Planirano je 8 interaktivnih radionica za decu uzrasta od 11 do 15 godina.

Deca će se na radionicama upoznati sa Konvencijom Ujedinjenih nacija o pravima deteta, učestvovaće u debatama, iznosiće svoje mišljenje i naučiće da argumentovano zastupaju svoje stavove, razbiju određene predrasude i sl. Pored toga, deca će imati kreativne zadatke. Snimaće video, praviti intervjue, mimove, plakate i slično na temu dečjih prava.

Ceo ciklus se sastoji od 8 susreta u trajanju od 4 sata i završiće se prezentacijom dečjih radova nastalih u okviru projekta. Završna prezentacija će biti u Novosadskom dečjem kulturnom centru – KS Mlin.

Prijavite se

Prijava dece se vrši preko onlajn obrasca do popunjavanja grupe, najkasnije do 10. 10. 2021. Link za prijavu je ovde.

Termin i mesto prve radionice:

10. oktobar 2021. 10:00 – 14:00 časova, Pozorište mladih, Ignjata Pavlasa 4, Novi Sad.

Termini i mesto ostalih 7 radionica:

16, 23. i 30. oktobar i 6. 20. i 27. novembar 2021, 10:00 – 14:00 časova, Radnička 20, Novosadski dečji kulturni centar – KS Mlin, Novi Sad.

Poželjno je da deca učestvuju na svakoj radionici, jer su one tematski povezane.

Postoji mogućnost da deca koja budu učestvovala u ovom ciklusu radionica, učestvuju i u EU projektu internacionalne omladinske razmene „Know Your Rights“ koji će se realizovati u okviru programa Novi Sad 2022 – Evropska prestonica kulture tokom aprila i maja 2022. godine.

Voditeljke radionica

Bojana Tankosić, master psihološkinja i stručnjakinja u oblasti prava deteta

Aleksandra Mirimanov, likovna pedagoškinja, umetnica i savetnica u integrativnoj art psihoterapiji

Kontakt osoba: Aleksandra Mirimanov 062727139

Način prijave

Molimo vas da učešće dece prijavite na broj telefona 062 727139 ili preko onlajn obrasca koji se nalazi na sledećem linku.