Vesti

Sportski dan za decu bez roditeljskog staranja iz doma „Moše Pijade“ Beograd

U subotu 19. maja 2018. godine će biti organizovan sportski dan u Beogradu na Adi Ciganliji  sa početkom u 11 časova za decu koja se nalaze na smeštaju u ustanovi socijalne zaštite „Moša Pijade“ u Beogradu,  a organizator događaja je organizacija „Radionica zdravog života“.  

Deca će sutra zajedno sa svojim vaspitačem i timom organizacije „Radionica zdravog života“ učestvovati u raznovrsnim aktivnostima sportskog sadržaja. Cilj ovog programa je da deca steknu osnovna znanja o značaju igre i sportskih aktivnosti, da ovladaju veštinama u oblasti sporta što doprinosi poboljšanja njihovih opštih motoričkih sposobnosti, razvoju kompetenacija,  kao i celokupnom razvoju dece.

Glavna aktivnost sportskog dana će biti veslački sportovi. Deca će imati mogućnost da se upoznaju sa različitim aspektima sportova na vodi.  Uz nadzor stručnih kadrova koji će decu voditi kroz sportske sadržaje, deca će moći i da učestvuju u samim aktivnostima bez takmičarskog dela. Nakon svih aktivnosti za sve učesnike sportskog dana biće organizovan ručak u restoranu “Protein“ u ul. Vuka Karadžića.

Događaj organizuje organizacija „Radionica zdravog života“  u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu, Sportskim savezom Srbije,  Republičkim zavodom za sport i medicinu sporta Republike Srbije kao i Dragon Boat savezom Srbije. Generalni pokrovitelj projekata organizacije je Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije.

Ovaj događaj je najava predstojećeg kampa “ Zdrava deca zdrava nacija“ čiji su učesnici deca bez roditeljskog staranja a kamp će se  realizovati na planini Rtanj od 21. do 25. maja 2018. godine.

Ovo je jedan od programa koji svojim sadržajima i aktivnostima omogućava da deca koja se nalaze na institucionalnom smeštaju zadovoljavaju svoje potrebe u različitim kontekstima što doprinosi njihovoj potpunijoj socijalnoj uključenosti.