Vesti

Održan prvi sastanak tematske grupe „Rani razvoj i obrazovanje dece“

U četvrtak, 23. maja 2019. održan je prvi sastanak novouspostavljene tematske grupe „Rani razvoj i obrazovanje dece“.

DSC_0439

Sastanak je bio posvećen formalnom uspostavljanju tematske grupe „Rani razvoj i obrazovanje dece“, dogovoru o budućem radu, dinamici, načinima saradnje, mogućim zajedničkim aktivnostima, identifikovanju zainteresovanih strana i relevantnih donosioca odluka, kao i medija.

DSC_0450

DSC_0442

Na sastanku su podeljene aktuelne informacije iz oblasti ranog razvoja, o postojećim inicijativama iz ove oblasti kao što su Poziv na akciju, razvijanje modela ranih intervencija, izrada internet Platforme za roditelje i praktičare.

DSC_0453

DSC_0460

Zahvaljujemo se predstavnicima organizacija članica na aktivnom učešću i doprinosu u vidu pruženih informacija a što će poslužiti kao okvir za aktivnosti MODS-a u oblasti ranog razvoja.

Aktivnosti se realizuju u okviru projekta START – Podrška postignuća predškolaca preko unapređenog učenja (Supporting Toddlers/pre-schoolers Achievement through Refined Teaching). Projekat START Supporting Toddlers/pre-schoolers Achievement through Refined Teaching sprovodi koalicija organizacija iz više država koju predvodi Agroinvest Fondacija uz finansijsku podršku World Vision iz Nemačke; u Srbiji sprovodi kao partner MODS.