Članice MODS-a Vesti

MODS na regionalnom sastanku u Sarajevu: Planiranje obeležavanja Svetskog dana činjenja dobrih dela

U organizaciji Good Deeds Day (GDD) i Djeca za bolji svet iz Hrvatske, održan je regionalni sastanak u Sarajevu 15. i 16. januara. Glavni cilj sastanka bio je planiranje obeležavanja Svetskog dana činjenja dobrih dela, koji će se održati 14. aprila ove godine.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici odabranih udruženja iz regiona, uključujući Mrežu organizacija za decu Srbije – MODS, „DAJ MI RUKU“, Pokret gorana Vojvodine, Fondaciju Mozaik i Volonterski servis Republike Srpske. Na sastanku je ispred MODS-a prisustvovala Neda Salai, konsultatkinja za marketing i prikupljanje sredstava.

Svetski dan činjenja dobrih dela je globalna inicijativa koja podstiče pojedince, organizacije i zajednice da se angažuju u volonterskim aktivnostima i činjenju dobrih dela. Ovogodišnje obeležavanje posebno je usmereno na proširenje učešća i uključivanje što većeg broja ljudi.

Tokom sastanka, učesnici su razmenili ideje, iskustva i najbolje prakse iz svog rada. Naglasak je stavljen na sinergiju između organizacija kako bi se stvorila jaka mreža koja će podstaći veći broj pojedinaca i zajednica da se pridruže obeležavanju Dana dobrih dela.