Članice MODS-a Vesti

Održane konsultacije sa članicama MODS-a posvećene temi siromaštva dece u Srbiji

8. februara 2024. godine održane su konsultacije sa članicama MODS-a posvećene jednom od najurgentnijih problema u našem društvu – siromaštvu dece u Srbiji. Sastanak je vodila koordinatorka tematske grupe „Socijalna i zdravstvena zaštita (stanovanje)“ Maja Milačić iz GRiG-a.

Fokus konsultacija bio je na razmatranju trenutnih izazova i traženju konkretnih rešenja problema sa kojima se deca u Srbiji suočavaju. Na skupu su prisutne organizacije imale priliku da predstave svoj rad, ideje i inicijative koje sprovode kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou, doprinoseći širem razumevanju problema i razmeni korisnih iskustava.

Tokom skupa, održana je radionica na temu „Public policy analysis“, koja je bila praćena predstavljanjem analize Programa ekonomskih reformi (ERP) za period 2024-2026.

Nakon toga, Jelena Žunić Cicvarić iz Užičkog centra za prava deteta – UCPD, predstavila je projekat „Prava deteta su ljudska prava“, pružajući uvid u različite mogućnosti organizacijama koje rade sa decom i za decu.

Fotografije sa skupa možete pogledati na sledećem linku.