Članice MODS-a Vesti

Održana Skupština MODS-a 2021

Redovna godišnja Skupština Mreže organizacije za decu Srbije (MODS) održana je 9. decembra 2021. godine, u onlajn formatu. Sednicom Skupštine predsedavala je Dragana Vučković iz Centra za integraciju mladih.

Skupština je tokom radnog dela najpre razmatrala Izveštaj o radu MODS-a za 2020. godinu koji je predstavio direktor Saša Stefanović, a potom je Jasmina Miković, direktorka Centra za prava deteta i predsednica UO, predstavila Izveštaj o radu Upravnog odbora.

Izveštaj Nadzornog odbora za 2020. godinu predstavila je Ana JovanovićCentar za kreativni razvoj Knjaževac. Nakon predstavljanja, članovi i članice Skupštine su jednoglasno usvojili podnete izveštaje.

Izbor novog člana Nadzornog odbora

Skupština MODS-a je zatim pristupila predstavljanju kandidata  za Nadzorni odbor. Izabrana nova članica Nadzornog odbora je Nataša Raičević, izvršna direktorka Centra za socijalno preventivne aktivnosti GRIG.

Izbor novih članica MODS-a

U narednom delu sastanka je usledilo predstavljanje novih organizacija za prijem u članstvo u MODS-u. Ukupno pet organzacija se predstavilo Skupštini nakon čega je Skupština izglasala prijem svih 5 organizacija u članstvo.

Novih 5 organizacija koje su postale članice MODS-a, koja sada ima 107 organizacija u svom članstvu, su:

⭐️ StartHub, Kosjerić
⭐️ Udruženje roditelja Podrži me, Kosovska Mitrovica
⭐️ Savez MNRO u APV, Novi Sad

Rad u manjim grupama

U drugom delu Skupštine je nastavljen rad u manjim grupama. U prvoj grupi pod nazivom „Naši uspesi“– učesnici, predstavnici članica MODS-a su predstavili rezultate i uspehe svojih organizacija na koje su najviše ponosni. U drugoj grupi pod nazivom „Kako da se bolje povežemo?“ učesnici su predstavljali ideje za bolje međusobno povezivanje organizacija članica MODS-a.

Manjim grupama su fasilitirali: Isidora Ilić (PIN – Mreža psihosocijalnih inovacija), Marija Nijemčević Popovski (SOS Dečija sela Srbija), Milica Stojković (Clarivate), Dubravka Kahrimanović (Prijatelji dece Srbije), Lidija Đorđević (NVO ATINA) i Ognjen Gogić (MODS).

Godišnji izveštaj MODS-a za 2020. godinu možete pogledati na sledećem linku.

Finansijski izveštaj MODS-a za 2020. godinu možete pogledati na sledećem linku.