Članice MODS-a Vesti

Nagradu „Pokretači promena“dobili Prijatelji dece Srbije i MODS

Beogradska otvorena škola je u četvrtak, 21. novembra 2019. godine, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) dodelila nagrade najboljim ”pokretačima promena” u 2019. godini.

Prijatelji dece Srbije i Mreža organizacija za decu Srbije dobili su nagradu za najbolju zagovaračku inicijativu na nacionalnom nivou, a za projekat Deca i mediji – Sprečimo zloupotrebu dece u medijske i političke svrhe! 

“Još jednom podsećam sve medijske kuće i političke organizacije da zaštite decu, i u svojoj praksi primene Pravilnik protiv zloupotrebe dece u medijske svrhe i Kodeks o zaštiti dece od političkih zloupotreba!”, rekla je Iva Eraković, izvršna direktorka Prijatelja dece Srbije, a Saša Stefanović, direktor MODS-a, da “Nema aktivnih građana sutra ako ne brinemo o deci danas”.

Hvala BOŠ-u i svim institucijama i medijima koji su podržali našu inicijativu! I nastavljamo dalje!

Godišnja konferencija je organizovana u okviru projekta „Aktivni građani: bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju” koji podržava USAID, a sprovodi BOŠ u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost (BFPE) i Balkanskom istraživačkom mrežom (BIRN).

 

Izvor: Prijatelji dece Srbije