Različak Vesti

RAZLIČAK je nova lutka za decu – MODS predstavio svoju recikliranu maskotu

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) organizovala je drugo okupljanje “Kluba prijatelja – svim srcem za decu Srbije”, a povodom premijerne prezentacije lutaka maskota MODS u hotelu Courtyard by Marriott.

Različak je maskota MODS-a. Ime je dobio iz želje da se pokaže kako su sva deca različita, a na nama odraslima je da tu različitost poštujemo i negujemo”, rekao je direktor MODS-a Saša Stefanović.

Klub Prijatelja MODS 2 - Različak

Lutka i maskota “Različak” je društveno odgovoran proizvod napravljen reciklažom tekstila koji čini 6% ukupnog otpada u Srbiji. U izradi 120 lutaka su učestvovale žene koje pripadaju ranjivim grupama, a lutku je dizajnirao i realizovao studio Koba Yagi u saradnji sa Ženskim centrom Užice.

Uskoro nova priča za decu – Različak postaje strip junak

Najbolji drug Razalička je Dragoceni dečak i njih dvoje imao posebnu priču, ali je ideja MODS-a da vidi kako deca vide drugarstvo Različka i Dragocenog dečaka te se vrlo uskoro može očekivati otvaranje konkursa za dečije strip radove na ovu temu.

Klub Prijatelja MODS 2 - Različak

“Klub prijatelja” čine ambasadori koji podržavaju rad i programe MODS, a među kojima su pevačice Ana Stanić i Aleksandra Radović, kompozitor Vasil Hadžimanov, vaterpolo reprezentativci Srbije, glumac Stefan Piale, košarkašica KK Crvena zvezda Nataša Kovačević, pisac Uroš Petrović.

Pored ambasadora, u “Klubu prijatelja” su partnerske kompanije i fondacije Unicef, Bambi, Aksa Kids Mega Store, Merriott hotel, Agroinvest fondacija, NinaMedia, Trag fondacija.

Klub Prijatelja MODS 2 - Različak