Vesti

Održani sastanak i radionica tematske grupe MODS Participacija dece

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) se uvek trudi da poveže svoje organizacije članice, unapredi njihove kapacitete, i teži usavršavanju članova i članica u svim oblastima koje se odnose na prava deteta. Upravo iz tog razloga, održani su prvi sastanak i radionica, u 2017. godini, tematske grupe „ Participacija dece “, u Beogradu, 22. marta.

Na sastanku su razmatrana pitanja kako podstaći i omogućiti participaciju dece u organizaciji, a predstavljeni su i primeri dobre prakse u uključivanju dece koje su u prethodnom periodu kroz svoje aktivnosti sprovele organizacije članice. O tome su posebno govorili članovi i članice Omladinske mreže Otvorenog kluba iz Nišakoji je bio i koordinator  ove tematske grupe. Na kraju su razmatrana i pitanja na koje načine MODS može podržati svoje članice da unaprede rad na osnaživanju dece i njihovoj participaciji.

Participacija dece, sastanak i radionica

Održana i interaktivna radionica – Participacija dece – od dekoracije do pune uključenosti 

Pored toga, u okviru sastanka tematske grupe održana je i radionica na temu „Participacija dece – od dekoracije do pune uključenosti“ koju je održala Milica Ubović, koordinatorka volonterskog tima Prijatelja dece Srbije iz Beograda.

Više slika sa događaja možete pogledati na zvaničnoj Fejsbuk stranici MODS.