Članice MODS-a

Nexus: Održan Kamp za devojčice o rodnoj ravnopravnosti, javnom zagovaranju i izradi dokumentarnog filma

U periodu od 15. do 19. januara 2024. godine, u okviru projekta „ONA MOŽE“ udruženja NEXUS, realizovan je petodnevni kamp u Kuršumlijskoj Banji, uz učešće 12 devojčica iz Vranja.

Ovaj inovativni program pružio je priliku devojčicama da steknu dragocena znanja i veštine kroz ciklus radionica o rodnoj ravnopravnosti, javnom zagovaranju, osnovama pisanja filmskog scenarija, produkciji, režiji, kameri, snimanju, dizajnu zvuka, i montaži, sa ciljem stvaranja sopstvenih dokumentarnih filmova.

Po završetku kampa, devojčice će, uz mentorsku podršku, pristupiti procesu snimanja svojih filmova unutar svojih timova. Ovi filmski radovi biće prikazani u četiri škole, gde će imati priliku da budu prikazani pred minimum 120 dece. Nakon svake projekcije, planirane su diskusije o temama i problemima prikazanim u filmovima, a koje će rezultirati definisanjem preporuka za donosioce odluka. Dodatno, na nivou grada Vranja će biti pokrenut Festival dokumentarnog filma.

Projekat „ONA MOŽE“ podržan je od strane kompanije „dm-drogerie markt d.o.o.“ iz Beograda, u okviru konkursa {ZAJEDNO} za bolje sutra!

Izvor: Nexus