Vesti

MODS snima dečju himnu „Za svako dete“

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) imaće himnu dečjih prava „Za svako dete“

Himnu dečjih prava je komponovala ambasadorka Mreže organizacija za decu Srbije Ana Stanić, pop pevačica i kompozitorka, a tekst himne napisao je dečiji pesnik Dejan Aleksić. 

Učesnici u snimanju audio i video zapisa za himnu dečjih prava

U audio snimanju kompozicije u studiju 6 RTS-a učestvovali su autorka Ana Stanić uz pratnju dečjeg hora Kolibri, hora osnovne škole „Svetozar Marković“, harfistkinja iz muzičke škole „Mokranjac“ i uz pratnju orkestra RTS-a Big bend. Muzički aranžman je uradio dr Ivan Ilić, kompozitor, aranžer, dirigent, džez muzičar docent na FMU.

U ponedeljak, 6. marta 2023. u Studiju 9 RTS-a sniman je video spot. Kompoziciju je izvela Ana Stanić uz pratnju dečjeg hora „Kolibri”, hora “Soldozar” osnovne škole „Svetozar Marković“, orkestra Big bend RTS i harfistkinja iz MŠ „Mokranjac”. U snimanju video spota učestvovala su deca iz ranjivih grupa, deca sa Kosova i Metohije, deca iz osnovnih škola Beograda, Niša, Novog Sada, Sremske Mitrovice. Kostime za decu koja su učestvovala u snimanju video spota obezbedila je kompanija BebaKids.
 
Cilj snimanja video spota za dečju himnu „Za svako dete“

Snimanje video spota za himnu dečjih prava „Za svako dete“ ima za cilj promovisanje prava deteta, jednakosti i pravičnosti za svako dete u Srbiji. Ovaj format će ujedno približiti deci ideju prava deteta na njima prilagođen način kroz igru i pesmu.