Vesti

MODS i Fondacija Mozaik potpisali Memorandum o saradnji

Mreža organizacija za decu Srbije – MODS i  Fondacija Mozaik potpisali su 28. oktobra 2021. godine Memorandum o saradnji vođeni zajedničkim vizijama i ciljevima da mladima i mladim preduzetnicima pomognu u njihovom razvoju.

Memorandumom je postavljen okvir za pokretanje zajedničkih inicijativa i projekata, budućeg zajedničkog delovanja u oblasti društvenog preduzetništva i socijalnih inovacija u domenu home care-a, kao i promocija aktivnosti D-care Lab regionalne laboratorije na LONAC platformi. 

Saradnja MODS-a i Fondacije „Mozaik“ je uspostavljena zahvaljujući projektu „D-Care Labs“ koji se sprovodi u 10 evropskih država* u okviru EU Interreg Dunavskog transnacionalnog programa.

Fondacija Mozaik podržava društveno preduzetništvo i aktivizam mladih u BiH i regionu. Fondacija radi na izgradnji poduzetnih i snažnih zajednica koje prepoznaju svoje resurse, pokreću inicijative i zajedno sa vladinim, nevladinim i privrednim sektorom rade na vlastitom društvenom i ekonomskom razvoju. Svoju misiju „Mozaik“ sprovodi kroz tri međupovezana programa –  kroz zajednicu LONAC.proOmladinske banke, i Impakt inkubator.

Više informacija o projektu možete pogledati i sledećem linku kao i na D-care Labs eNewsletter-u.

* Nemačka, Austrija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija Rumunija, Bugarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Moldavija.