Vesti

Dnevnik dobrih dela: Zajedništvo i solidarnost na delu

Norveški književnik Arne Garborg davno je rekao: „Time što dobrotu širimo oko sebe, istovremeno je učvršćujemo i u nama samima.“

Na današnji dan prošlog meseca obeležili smo Dan dobrih dela i započeli naš „Dnevnik dobrih dela“ nizom događaja koji promovišu zajedništvo, solidarnost i dobrotu. Naš dnevnik je idealna prilika da se podsetimo da ljubaznost i briga za druge treba da budu deo naše svakodnevice i da, kada god smo u mogućnosti, treba da uradimo nešto dobro, lepo i korisno za druge, da pružimo podršku tamo gde je potrebna i time doprinesemo svojoj zajednici.

Ovo je delić atmosfere tokom čarobne radionice „Kuvanje sa srcem“, koju je vodio glavni kuvar hotela Hyatt Regency Beograd, Milan Čotra, uz pomoć naših ambasadora Ane Stanić i Filipa Filipovića. Na radionici su učestvovala deca iz Svratišta za decu Centra za integraciju mladih i OŠ „Svetozar Marković“. Ova radionica podstakla je dečju kreativnost i solidarnost i uticala na izgrađivanje zdravih navika u ishrani.

Pod okriljem Dana dobrih dela, ova inicijativa propraćena je muzičkim koncertima harfe i gitare u vrtiću „Sveta Petka“ i u domu za negu starih lica „Imela“, uz sadnju biljaka. Drugari iz školice robotike i programiranja DigiKlinci pokazali su da nisu samo klikeraši već i marljivci, koji vode računa o sredini u kojoj se igraju, uče i stvaraju. U mesecu dobrih dela očistili su park i travnjake između zgrada u naselju „Stepa Stepanović“. Bilo je vremena i za sport: najbolji mladi džudista Srbije, Luka Mikšin, podučavao je mlađe drugare veštinama i filozofiji džudoa!

Ove inicijative imaju za cilj podizanje svesti dece o važnosti učenja novih veština, kao i važnosti svakodnevnog činjenja dobrih dela!

#GoodDeedsDay #DanDobrihDela #DnevnikDobrihDela