Vesti

Decembar – mesec dobre volje i dobrih dela: da sva deca u Čajetini uživaju u zimi

Naša članica, Udruženje građana „Zlatiborski krug“ iz Čajetine, pokrenulo je humanitarnu akciju pod nazivom „Decembar – mesec dobre volje i dobrih dela“. Akcija se organizuje pod sloganom „Da svako dete šal i kapu ima, čizme i jaknu da im toplo bude, ne može da bude jaka zima, uz topla srca i dobre ljude“. Cilj ove akcije jeste nabavka zimske odeće za korisnike Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“. Deca korisnici ove usluge, pretežno su iz socijalno ugroženih porodica. Ishrana za decu je obezbeđena od strane osnovne škole “Dimitije Tucović“, a organizacija „Zlatiborski krug“ kroz različite programe i akcije obezbeđuje nastavni materijal, sredstva za higijenu i sve ono što je potrebno za funkcionisanje Dnevnog boravka.

Za kraj ove godine, Zlatiborski krug je pokrenuo akciju „Decembar – mesec dobre volje i dobrih dela“ kojom poziva građane da se uključe u ovu akciju i ukoliko su u mogućnosti dostave nešto od zimske garderobe korisnicima Dnevnog boravka „Zračak“. Za korisnike „Zračka“ su potrebne:

– Zimske kape: muške zimske kape za odrasle; manje muške zimske kape (6-11 godina); ženske kape (10 godina)

– Šalovi, rukavice: za odrasle; za dečake (6-11 godina); za devojčice (10 godina)

– Jakne: za dečake (6-11 godina); za devojčice (10 godina)

– Zimska obuća: za dečake 30, 32, 38; za devojčice 35

– Hulahopke (6-11 godina)

– Donji dugi veš 2XL

– Čarape kratke, potkošulje

„Zlatiborski krug“ poziva sugrađane da se uključe u ovu akciju i pomognu, jer pomažući drugima sami postajemo bolji ljudi, a naša zajednica bolje mesto za sve koji tu žive.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati:

tel. 031 383 17 09

mob. 064 239 17 18

Udruženje građana „Zlatiborski krug“ redovno organizuje humanitarne akcije za pomoć korisnicima „Zračka“, i podstiče stanovnike Čajetine da se uključe i tako doprinesu jačanju osećaja zajedništva i ideje da je čitava zajednica odgovorna za položaj pripadnika ranjivih društvenih grupa, pre svega dece.