Vesti

Radionice dizajna društvenih igara tokom zimskog raspusta za osnovce i srednjoškolce

Zimska škola za superheroje u okviru koje će se održati edukativne i kreativne radionice dizajna društvenih igara za osnovce i srednjoškolce je aktivna ove zime. Školu za superheroje organizuju članica MODS-a Koba Yagi Toys – Centar za edukaciju i razvoj u saradnji sa Design for Change Srbija a tema radionica je “Kako društvene igre menjaju svet?“

Zimska Škola za superheroje održava se 8. i 9. februara od 12 do 15h na adresi  Koče Popovića br. 9 a namenjene su deci i mladima uzrasta od 10 do 18 godina.

Kako će radionice izgledati?

U pitanju je dvodnevna blok nastava u trajanju od 12 do 15h, odnosno 8 radionica po 45 minuta. Radionicu vodi diplomirani psiholog i gejm dizajner Uroš Antić.

Svrha radionica jeste da se otkrije moć igre i to kako one utiču na razvoj kreativnog mišljenja, logiku, timski duh i strateški pristup kod dece. U pitanju su edukativne igre koje imaju potencijal da promene način učenja i pomognu u rešavanju različitih izazova koji nas okružuju. Deca će na radionicama imati priliku da se upoznaju sa nekim starim, ali i savremenim igrama i naučiće kako da samostalno osmisle i naprave društvenu igru. Igre na tabli, igre sa kartama, igre sa kockicama i fizičkih igre su samo neke u kojima će deca imati priliku da učestvuju 8. i 9. februara. Deca se pozivaju da ukoliko imaju stare društvene igre koje im više nisu potrebne, poput Čoveče ne ljuti se, Monopol, Riziko … ponesu na radionicu.

U izradi igara koristiće se design thinking pristup, planiran je rad  u malim timovima a akcenat je na praktičnom radu. 

Kako se prijaviti?

Prijave slati do 7. februara na office@koba-yagi.com, a više informacija možete dobiti na 064 38 96 16.

Iskoristite ovaj zimski raspust na superherojski način  i postanite dete koje menja svet.