Vesti

Ulična akcija – „Život bez nasilja – za svako dete! Udruženi u zaštiti dece od nasilja“

U Irigu je 23. septembra 2017. godine održana ulična akcija promovisanja aktuelnog projekta Zagovaranje za primenu protokola za zaštitu dece od nasilja pod sloganom: “Život bez nasilja – za svako dete! Udruženi u zaštiti dece od nasilja!”.

Vrdničak projekat

Lokalna koordinatorka Dolores Skoberne, zajedno sa volonterkama Marijom Mitrović, Jovanom Ivanišević i Nikolinom Tomić, pokušala je da dođe do što većeg broja ljudi u okviru manifestacije “Pudarski dani” i upozna prisutne sa ciljem i značajem života bez nasilja za svako dete, kao i da probudi i proširi svest građana o značaju postojanja lokalnog sporazuma o zaštiti dece od nasilja.

Radionice, razgovori, tribine o tome kako dostići život bez nasilja

Građani su imali mogućnost da se informišu o problematici opštine Irig kada je u pitanju zaštita dece od nasilja. Volonteri su vredno delili promotivni materijal, i odgovarali građanima na pitanja, a građani su se složili sa organizacionim timom da problem postoji, i da ga je potrebno rešiti.

Sledeći korak je radionica za decu i roditelje povodom Dečije nedelje “Dečija prava”, koja će u cilju imati jačanje svesti kod dece o značaju saradnje i razumevanja među ljudima i pravima deteta.

Vrdničak projekatProjekat Zagovaranje za primenu protokola za zaštitu dece od nasilja pod sloganom: “Život bez nasilja – za svako dete!“ realizuje Užički centar za prava deteta, a sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije i UNICEF-om, uz finansijsku podršku Evropske unije.

*** Najava lokalnih kampanja u cilju poboljšanja odgovora na nasilje nad decom

Osnovni cilj projekta je usvajanje ili unapređenje postojećih lokalnih međusektorskih protokola o saradnji za prevenciju i zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u ciljanim opštinama, članicama MODS-a: Užice, Čajetina, Bačka Palanka, Pančevo, Sombor, Inđija, Irig, Valjevo, Majdanpek, Bor, Požarevac, Ćuprija, Varvarin, Ćićevac, Aleksandrovac, Prokuplje, Bela Palanka, Pirot, Bujanovac, Vranje.