Vesti

Socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva dece su jedan od osnovnih programa MODS-a

Mreža organizacija za decu Srbije (MODS) se uvek trudi da poveže svoje organizacije članice, unapredi njihove kapacitete, i teži usavršavanju članova i članica u svim oblastima koje se odnose na prava deteta. Prema planu i programu ali i zarad što je moguće boljeg rada i daljeg povezivanja organizacija članica, u Beogradu su 4. oktobra održani sastanak i radionica tematske grupe „ Socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva “. 

Tematska grupa soc. uključivanje @grig

Na sastanku je bilo reči o dosadašnjim aktivnostima MODS-a u oblasti razvoja usluga socijalne zaštite – o stanju u sistemu alternativne zaštite dece i deinstitucionalizaciji u Srbiji, kao i o zapažanjima na Izveštaj br. 2/2017 na Akcioni plan za Poglavlje 23, deo koji se odnosi na prava deteta i preporukama za izradu ekspozea – za bolji položaj dece u Srbiji.

Tematska grupa soc. uključivanje @grig

Osim informativnog dela i otvorene diskusije radionicu „Programi podrške i usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici“ – održali su Nataša Raičević iz Centara za socijalno preventivne aktivnosti GRIG i Marko Milanović iz Centra za istraživanje i razvoj društva IDEAS

Više slika sa sastanka možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici MODS.