Vesti

Prijateljska utakmica članova GriGove grupe za decu u sukobu sa zakonom i PU Palilula

U petak, 25. maja 2018. održana je prijateljska utakmica članova GriGove grupe za decu u sukobu sa zakonom i PU Palilula u trajanju od sat vremena. Oba tima su bila vrlo požrtvovana i, u sportskom duhu rečeno, „ostavili su srce na terenu.“

IMG_3735

Cilj okupljanja bio je ne samo organizovanje utakmice i promovisanje  sportskog duha, već i međusobno zbližavanje dece u sukobi sa zakonom i pripadnika policije.  Deca su imala priliku da upoznaju pripadnike policije i u drugom svetlu, da popričaju sa njima, postave pitanja i uvide da je to takođe neko ko radi za njihov najbolji interes. Isto tako, pripadnici policije su imali prilike da ovu decu vide ne samo kao maloletnike koji su počinili krivično delo, već kao decu koja imaju svoja interesovanja, dileme, sarađuju kao tim i umeju da pruže ruku drugoj strani.

grig prica

Članovi GRiGa su sa tribina bodrili takmičare na terenu. Rezultat na kraju utakmice je ostao nerešen, a GRiG-ovoj igri je doprinela i devojčica koja je u drugom poluvremenu stala na poziciju golmana.

Čestitamo i jednoj i drugoj ekipi na „fer pleju“  i trudu.

grig foto baner

Ovaj događaj je realizovan u sklopu kampanje “Nisam problem, imam problem”  čiji je cilj javno zastupanje za bolji položaj dece sa problemima u ponašanju i njihovih porodica.