Socijalna zaštita Vesti

Održana treća radionica Društvene laboratorije

U Beogradu je 20. jula 2021. godine održana treća radionica Društvene laboratorije za kvalitetniji život porodica i dece sa teškoćama u razvoju u organizaciji MODS-a i Play centra.

Na radionici su učestvovali: Savez MNRO SrbijeMNRO IvanjicaUdruženje „Na pola puta“Centar za socijalno preventivne aktivnosti GRiG , Dečiji centar ZaječarPlay Centar Novi Sad.

Na radionici smo ovog puta imali specijalne goste iz Clarivate Srbija koji će u narednom periodu podeliti sa učesnicima radionice Društvene laboratorije specifična znanja iz oblasti. 

Na trećoj radionici učesnici su imali priliku da nastave rad na traženju rešenja za izazove sa kojima se suočavaju deca i mladi sa svojim porodicama u Srbiji i koja će im omogućiti kvaliteniji život u porodici i zajednici.

Program radionica se realizuje u okviru projekta „D-Care Labs“ koji se sprovodi u 10 evropskih država u okviru EU Interreg Dunavskog transnacionalnog programa uz stručnu podršku iskusnih evropskih inovacijskih i inkubacijskih organizacija/programa.

#DCareLabs #Interreg #DanubeTransnationalProgramme #socialinnovation