Vesti

Bogatstvo različitosti na Svetskom danu deteta u Vranju

Nexus, Indigo, Vranje, Svetski dan deteta

Svetski dan deteta se obeležavao 20. novembra širom Srbije i sveta. Jedna lepa priča dolazi nam i iz Vranja o prelepom druženju dece na događaju koji su organizovale članice MODS-a, Nexus i Grupa za decu i mlade “Indigo”. Cilj akcije je promocija poštovanja i zaštita prava svakog deteta, što čini pravo bogatstvo sveta.

Nexus, Indigo, Vranje, Svetski dan deteta

Akciju je pokrenula Mreža učeničkih parlamenata za zaštitu prava deteta iz Vranja koju čine deca iz svih vranjskih osnovnih i srednjih škola kako bi podstakli javnost na uviđanje bogatstva različitosti. U cilju uvažavanja svakog prisutnog deteta i međusobnog razumevanja program je vođen na srpskom i farsi jeziku.

Nexus, Indigo, Vranje, Svetski dan deteta

Učesnici programa su bila deca različitih nacionalnosti koja su pored pesama na maternjem: srpskom, romskom i farsi jeziku izvodili i pesme na francuskom, engleskom, španskom i ruskom jeziku.

U publici su bili đaci osnovnih i srednjih škola, među njima i deca migranti koji pohađaju ove škole u Vranju. U cilju podrške deci iz migrantskih i izbegličkih porodica deca su zajedno pisala prijateljske poruke na velikom panou koji će biti izložen u Prihvatnom centru u Vranju.

Nexus, Indigo, Vranje, Svetski dan deteta

Lepe slike, pohvale i zahvalnost… bogatstvo

Veliko hvala svim partnerima koji su pomogli u pripremi i realizaciji akcije: predstavnicima osnovnih i srednjih škola u Vranju, deci iz Prihvatnog centra u Vranju, UNICEF-u, UNHCR-u, Kancelariji za mlade Vranje, lokalnim i regionalnim medijima.

Drago nam je uvek kada vidimo naše članice da rade lepe i zanimljive akcije, a koje su namenjene direktno za decu. 🙂